Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η Πρυτανεία εκβιάζει το Σύλλογο Φοιτητών Αρχιτεκτονικής και την υπόλοιπη κοινότητα. Μην την αφήσουμε!

Για ακόμη μια φορά η Πρυτανεία, προσπαθώντας να περάσει απροκάλυπτα τις επιταγές του υπουργείου για το «συμμάζεμα» του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διαλύσει τους αγώνες που δίνονται μέσα στο ίδρυμα, τόσο από το Σύλλογο Φοιτητών Αρχιτεκτονικής όσο και τους Διοικητικούς Υπαλλήλους. Αγώνες που έχουν τη δύναμη, εντασσόμενοι στο πανελλαδικό κλίμα των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων, να χτυπήσουν την καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής στα πανεπιστήμια.

Την προηγούμενη εβδομάδα χρησιμοποιούσε τον αγώνα για την Αρχιτεκτονικής Σχολή ως εμπόδιο για τις κινητοποιήσεις και την πιθανότητα νίκης του αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων. Ευτυχώς, η συνεννόηση των δύο Συλλόγων κατάφερε να απεμπολήσει εντελώς το κλίμα αντίθεσης μεταξύ μας και να στρέψει εντέλει τα βέλη του και πάλι στον πραγματικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από το μαύρο μπλοκ συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και τις μεταρρυθμίσεις που επιφέρουν στην παιδεία.

Αυτή τη φορά, κι εφόσον η χθεσινή γενική συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων δεν κατάφερε να αποφασίσει 5ήμερη απεργία μέσα στη βδομάδα, η Πρυτανεία βρήκε άλλον τρόπο να στρέψει τον αγώνα του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής εναντίον της υπόλοιπης πολυτεχνικής κοινότητας. Καλυμμένη από τη λειτουργία των υπηρεσιών του ιδρύματος τη Δευτέρα και την Τρίτη μέχρι τις 12:00, χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά την κατάληψη της Πρυτανείας από το Σύλλογό μας για να απειλήσει ότι η πιθανή συνέχιση της κατάληψης θα είναι υπαίτια για να σταματήσει ολόκληρο το ίδρυμα να λειτουργεί!

Εκβιάζει τους φοιτητές Αρχιτεκτονικής να άρουν την απόφασή τους και στρέφει τους υπόλοιπους φοιτητές και εργαζομένους εναντίον μας. Προφανώς και δεν επιθυμούμε να βλάψουμε κανέναν φοιτητή ή εργαζόμενο. Προφανώς και θέλουμε όλοι μαζί να ξεσηκώσουμε αγώνες και κινητοποιήσεις ενάντια στο πανεπιστήμιο που ξεκινάει να οικοδομείται (της ιδιωτικοποίησης, των απολύσεων, της κρίσης). Κανείς δεν πρέπει να αφήσει τη Διοίκηση να εφαρμόσει τα νέα μέτρα. Δεν πρόκειται να κάνει κάτι για το καλό το δικό μας, αλλά για την πολιτική που ασκείται σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή. Μια πολιτική που εκφράστηκε και μέσα από την τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων η οποία επικύρωσε την απόλυση του 25% του διοικητικού προσωπικού από το Σύνολο των Πανεπιστημίων. Αυτό είναι που βλάπτει φοιτητές κι εργαζομένους κι όχι η κατάληψη αυτή καθ’ αυτή.

Το «Διαίρει και Βασίλευε», όμως, δε θα περάσει!

Η Πρυτανεία οφείλει άμεσα να σταματήσει να επιμένει για την εφαρμογή του σχεδίου της περί απομάκρυνσης της Αρχιτεκτονικής Σχολής από τη Χαλέπα, αν θέλει να δείξει πραγματικά οποιοδήποτε στοιχείο διάθεσης για την ορθή λειτουργία του ιδρύματος.

Οφείλει επίσης να μην παίζει παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών και των εργαζομένων συνολικότερα, γιατί όλοι εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να τη φέρουμε σε πολύ δύσκολη θέση, σε περίπτωση που δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα όλων μας.

Τη Δευτέρα, 16 Σεπτέμβρη ο Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτονικής θα συνεδριάσει μέσω Γενικής Συνέλευσης για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.
Καλούμε την Πρυτανεία να μην πάρει οποιαδήποτε βιαστική απόφαση μέχρι τότε, καθώς με αυτόν τον τρόπο εκείνη θα έχει την ευθύνη αν βλάψει το ίδρυμα.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου