Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση στις αποφάσεις της συγκλήτου και του ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ για την καταδίκη της κατάληψης

Η κατάληψη δε βλάπτει τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.
Συμβάλλει στη διεκδίκηση των αναγκών φοιτητών κι εργαζομένων!

Η συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε μας φέρνει αντιμέτωπους με την πλήρη απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και την επιχειρηματική μετάλλαξη του χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων πανελλαδικά έχουν οδηγήσει και φέτος, από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, εργαζομένους και φοιτητές σε κινητοποιήσεις.

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στον απεργιακό αγώνα που σηκώνει αυτή τη στιγμή το διοικητικό προσωπικό των ιδρυμάτων συνολικότερα, με την ανακοίνωση των 1700 απολύσεων στις αντίστοιχες θέσεις.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτονικής, αντιμετωπίζοντας καιρό τώρα τις αυταρχικές κινήσεις της πρυτανείας για μεταστέγαση της σχολής στην πολυτεχνειούπολη, έχει προβεί σε κατάληψη της Γαλλικής Σχολής και του κτιρίου της πρυτανείας, αντιδρώντας στο σύνολο της πολιτικής που αυτή εφαρμόζει, απαξιώνοντας έτσι από μεριά της τις φοιτητικές ανάγκες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτονικής, ενώ συνάμα ενισχύουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και γι' αυτό έχουμε πάρει απόφαση έμπρακτης στήριξης στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Οι φοιτητές και οι μάχες που δίνουμε δεν είναι αυτά που πρέπει να φοβίζουν τους εργαζομένους και να μας φέρνουν αντιμέτωπους μεταξύ μας. Ο πραγματικός εχθρός βρίσκεται στα πρόσωπα αυτών που ασκούν την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου εις βάρος όλων μας. Εμείς αντικρίζουμε ως τέτοιους εκπροσώπους την πρυτανεία και το συμβούλιο διοίκησης του ιδρύματος, καθώς είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για την κατάσταση του ιδρύματος αυτή τη στιγμή. Καλούμε τους διοικητικούς υπαλλήλους να σηκώσουν τον αγώνα που δίνουν στα δικά τους χέρια, βρίσκοντας ως συμμάχους εκείνους οι οποίοι πλήττονται εξίσου, και να μην εμπιστεύονται τα λόγια της διοίκησης του ιδρύματος.

Καταγγέλλουμε την πρυτανεία για την κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε στο φόρουμ του Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά από την εν κρυπτώ διεξαγωγή Συγκλήτου την Τρίτη, 10 Σεπτέμβρη, η οποία και αποφάσισε την καταδίκη οποιασδήποτε διενέργειας κατάληψης του κτιρίου της Πρυτανείας, αποπροσανατολίζοντας έτσι την πολυτεχνειακή κοινότητα. Όσον αφορά την ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ, διευκρινίζουμε πως όλες οι κινητοποιήσεις μας, μέσα σε αυτές και η κατάληψη, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πάλης ενάντια στην υποβάθμιση των πανεπιστημίων, στοιχεία της οποίας αποτελούν τόσο οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων, όσο και η μεταστέγαση της Αρχιτεκτονικής.

Ως Σύλλογος Φοιτητών θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συμβάλλουμε σε όλους αυτούς τους αγώνες που έχουν ήδη αλλά και που μέλλεται να ξεσπάσουν στη συνέχεια και συνεπώς είμαστε διατεθειμένοι να διευκολύνουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων ώστε να ικανοποιηθούν και τα δικά τους αιτήματα.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου