Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΑΥΤΟΙ; ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ!

Ξεκινούν τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής – Δε θα τους αφήσουμε!

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, κι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι το ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 18 Αυγούστου, μαθεύτηκε από ανεπίσημες πηγές και πέρα από διαφανείς διαδικασίες ότι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα ξεκινήσει η μετακόμιση αλλά και η κατεδάφιση κομματιών της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Έτσι, την Τρίτη, 6 Αυγούστου στις 9.00 π.μ. εμφανίστηκαν έξω από τη Γαλλική Σχολή ο αρμόδιος καθηγητής επί του θέματος και η τεχνική υπηρεσία ούτως ώστε να προχωρήσουν προς τις παραπάνω κινήσεις, ακολουθώντας τις εντολές τις πρυτανείας και του συμβουλίου διοίκησης. Μέλη του συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτονικής, αλλά και άλλοι φοιτητές του Πολυτεχνείου βρέθηκαν εκεί με σκοπό να τους εμποδίσουν, όπως και έγινε, ανανεώνοντας όμως το “ραντεβού” τους για την επόμενη μέρα!

Η αδιαφορία για την επαρκή χρηματοδότηση για τις ανάγκες των φοιτητών, η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, η παράκαμψη αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του Τμήματος από την πρυτανεία, οι στοχευμένες αλλαγές στο προσωπικό, η παρεμπόδιση διορισμού καθηγητών (ενώ υπάρχει έλλειψη), η καθαίρεση του προέδρου του τμήματος, η ανάληψη καθηκόντων από τον ίδιο τον πρύτανη και πολλά ακόμη, συνθέτουν ένα σχέδιο διάλυσης της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Η ανακοίνωση της πρυτανείας για την άμεση απομάκρυνση του τμήματος από τη Γαλλική Σχολή, παρακάμπτοντας την ύπαρξη συγκεκριμένων οργάνων χωρίς να υπάρξει συζήτηση και χωρίς την ενημέρωση του συλλόγου φοιτητών, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο του συλλόγου φοιτητών, όσο και των συλλόγων Αρχιτεκτόνων Κρήτης και μεγάλης μερίδας της κοινωνίας των Χανίων.

Ο αυταρχισμός της πρυτανείας και του συμβουλίου διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι ένα δείγμα της λειτουργίας των πανεπιστημίων τα επόμενα χρόνια, εφόσον δεν επιδιώξουμε κάτι άλλο. Οι εσπευσμένες κινήσεις από μεριά τους να ξεκινήσει η μεταφορά και η κατεδάφιση μέσα στην περίοδο που το ίδρυμα θεωρείται κι επίσημα κλειστό, αποδεικνύει πόσο φοβούνται τις διαθέσεις των φοιτητών που παλεύουν για τις ανάγκες τους. Η μαζικότερη συνέλευση τους συλλόγου φοιτητών αρχιτεκτονικής των τελευταίων χρόνων και το ενδεχόμενο να προβούμε σε καταλήψεις, τους πανικόβαλε.

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ: Από εδώ και πέρα, όποιος βρίσκεται με τη μεριά τους, θα μας έχει απέναντί του! Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε βήμα από τις απαιτήσεις μας και αποφασίζουμε να προστατεύσουμε το χώρο μας και να παλέψουμε για τις ανάγκες μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Δίνουμε ραντεβού καθημερινά στις 8.00 π.μ. στην πύλη της Γαλλικής Σχολής στη Χαλέπα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου